Gå direkt till innehåll
Gullspång och Hovas invånare erbjuds gratis aktiviteter tillsammans med En Frisk Generation.
Gullspång och Hovas invånare erbjuds gratis aktiviteter tillsammans med En Frisk Generation.

Pressmeddelande -

Gullspång kommun satsar på öppna hälsofrämjande aktiviteter

I mars startar En Frisk Generation upp öppna hälsofrämjande aktiviteter i Gullspång och Hova. Aktiviteterna är kostnadsfria, det behövs ingen förkunskap, material finns på plats och ingen föranmälan behövs. 

En Frisk Generation vill främja hälsan för barn och föräldrar genom att erbjuda fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. De öppna aktiviteterna genomförs utomhus i flera områden runt om i landet och nu har Gullspång kommun bestämt sig för att satsa på att få fler i rörelse tillsammans med En Frisk Generation.

-Vi vill sänka trösklarna för familjer att vara aktiva tillsammans och samtidigt erbjuda kunskap som gör det lättare att göra bra val i vardagen. Våra öppna aktiviteter skapar möjlighet för barn och föräldrar att prova nya saker och att delta i en gemenskap lokalt där de bor. Vi hoppas att familjerna i Gullspång och Hova ska känna att En Frisk Generation gör det lättare att få en rolig stund ihop med familjen och hitta på nya saker tillsammans, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare på En Frisk Generation.

Aktiviteterna kommer att äga rum på tisdagar kl. 16.00 och lördagar kl. 14.00 i Hova, samling vid Regnbågsskolan och på torsdagar kl. 16.00 och söndagar kl. 14.00 i Gullspång, samling vid Gullstensskolan.

För mer information kontakta Oscar Salazar Aros, projektledare En Frisk Generation på 0730-32 35 22 eller oscar@enfriskgeneration.se.

Ämnen


Vi bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden.

Presskontakt

Janna Hellerup Ulvselius

Janna Hellerup Ulvselius

Presskontakt Generalsekreterare 0708-543588