Gå direkt till innehåll
Friidrottstalangen Ayla Hallberg Hossain nya ambassadör för En Frisk Generation

Pressmeddelande -

Friidrottstalangen Ayla Hallberg Hossain nya ambassadör för En Frisk Generation

Ayla Hallberg Hossain, 12 år, är ny ambassadör för En Frisk Generation. Trots sin unga ålder har Ayla många fina meriter i friidrott och tagit både klubbrekord och ett antal DM-guld men det är inte bara resultaten som motiverar henne.

-Jag gillar att röra på mig och har provat olika aktiviteter men när jag började med friidrott fastnade jag direkt. Jag vill att fler ska få uppleva den känslan! Det är förstås kul när det går bra men framför allt vill jag inspirera andra unga att bli mer aktiva, våga testa och försöka hitta just sin grej, säger Ayla.

I helgen deltar Ayla tillsammans med Michel Tornéus, svensk mästare i längdhopp och ambassadör för En Frisk Generation, på Allt för Hälsan i Stockholm. Anja Nordenfelt, verksamhetschef på En Frisk Generation föreläsare också på mässan och är entusiastisk över det senaste tillskottet.

-Redan vid vårt första möte förstod jag att Ayla var helt rätt för oss. Hon är en mycket klok tjej som direkt sa att hon ville engagera sig, inte för att få fler att sporta, utan för att inspirera fler barn och ungdomar att röra på sig. Ayla bidrar med något unikt. Hon vet hur verkligheten ser ut för unga idag och förstår det på ett helt annat sätt än många vuxna. Vi är otroligt glada och stolta att Ayla valt oss och är vår ambassadör.

För mer information kontakta: 

Anja Nordenfelt, verksamhetschef, En Frisk Generation 
anja@enfriskgeneration.se 
070-974 02 92 

Terese Strand, CEO, Strandbrogruppen
terese@teamstrandbro.se 
070-970 77 14 


Om Ayla
Ayla Hallberg Hossain tränar för Stockholmsklubben Turebergs FK. Hon tränar en rad olika grenar, har slagit flera rekord och även deltagit i Nordiska Ungdomsspelen. Ayla bor i Kista med sin familj. När hon inte tränar så tycker hon om att vara på äventyrsland, åka vattenrutschkana och äta mat från olika länder. Ayla brinner för att få fler ungdomar att hitta en aktivitet som de älskar.

Om En Frisk Generation 
Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion, förändrar sina matvanor och många upplever en förbättrad livskvalitet. En uppföljande studie visar att de hälsosamma vanorna håller i sig efter programmets slut och att 50 % av de mest inaktiva barnen är engagerade i en föreningsaktivitet. Michel Tornéus, Oskar Kihlborg, Johanna Westman, Patricia Axling och Anna Sunneborn är ambassadörer för En Frisk Generation. 

Ämnen

Regioner


En Frisk Generation är en insamlingsstiftelse som inspirerar barnfamiljer att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv. Sedan starten 2011 har över 1 000 familjer deltagit i verksamheten. En Frisk Generation stöttar där behovet är som störst och arbetar förebyggande för att minska ohälsotalen bland barn. H.K.H Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden.

Presskontakt

Janna Hellerup Ulvselius

Janna Hellerup Ulvselius

Presskontakt Generalsekreterare 0708-543588