Gå direkt till innehåll
En Frisk Generation sprider rörelseglädje till alla barnfamiljer
En Frisk Generation sprider rörelseglädje till alla barnfamiljer

Nyhet -

Motion för alla - En Frisk Generation på Järvaveckan

Torsdag den 13 juni, kl: 15.00 deltar En Frisk Generation i seminariet "Motion för alla – Hur kan vi demokratisera och öka tillgången till motion och hälsa för alla" i Stena Fastigheters tält.

Vi finns även på plats i Gålöstiftelsens tält kl: 14-22 för att informera om verksamheten och sprida rörelseglädje till alla barnfamiljer. Kom förbi och hälsa på oss och tävla i vårt hälsoquizet.

Idag finns det stora skillnader i hälsa beroende på var du växer upp och skillnaderna ökar. Barn sitter stilla i snitt 70% av sin vakna tid. 25 % av Sveriges barn är överviktiga.  Allt fler lämnar den organiserade idrotten alldeles för tidigt och de som idrottar minst är flickor som växer upp i områden med socioekonomiska utmaningar. Under Järvaveckan finns En Frisk Generation på plats för att informera om vad som kan göras för att öka förutsättningarna för en jämlik hälsa och ge alla barn samma rätt att leva ett aktivt och friskt liv. Man behöver varken sporta eller motionera men alla behöver röra på sig mer för att må bra och kunna leva ett långt liv med full livskvalitet. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Janna Hellerup Ulvselius

Janna Hellerup Ulvselius

Presskontakt Generalsekreterare 0708-543588

Relaterade event