Gå direkt till innehåll

​Allt för hälsan

Tid 10 November 2018 15:30 – 16:30

Plats Allt för hälsan, Stockholmsmässan i Älvsjö, Mässvägen 1, Stockholm

Anja Nordenfelt, verksamhetschef En Frisk Generation och Mai-Lis Hellenius, professor, Karolinska Institutet föreläser på Allt för hälsan om den senaste forskningsrönen kring fysisk aktivitet och hälsa och hur En Frisk Generation arbetar med sina familjer utifrån forskningen. 

Mycket nytt om fysisk aktivitet och hälsa
Kunskapsscenen - B15:55
Föreläsare: Professor Mai-Lis Hellenius & Anja Nordenfelt, verksamhetschef En Frisk Generation 

Barn och vuxna har aldrig suttit så mycket som idag och det hotar vår hälsa och vårt välbefinnande. Nyligen presenterades en omfattande rapport från USA som sammanfattar den nya forskning om fysisk aktivitet och hälsa som kommit det senaste decenniet. Ett nytt arbetsätt för att främja en hälsosam och rörligare livsstil hos familjer presenteras.

Ämnen

Taggar


Vi bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden.